3
Stages
33
Vacatures

Onze talenten

Anne Schmidt

Gemeente Weert
Concernjurist

Anne Schmidt, een enthousiaste concernjurist, krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert. Haar brede takenpakket als integriteitscoördinator, klachtencoördinator en Woo-coördinator biedt haar dagelijks nieuwe uitdagingen. In deze diverse rol is geen dag hetzelfde en júist dat motiveert Anne.

“Vanuit mijn achtergrond als advocaat ben ik gewend om problemen als puzzels te zien en op te lossen. Bij de gemeente Weert kan ik deze vaardigheid volop benutten om maatschappelijke impact te creëren,” vertelt ze.

Zo speelt Anne een belangrijke rol in het integriteitstraject binnen de gemeente Weert. Anne: “Dat ik het voor elkaar heb gekregen om een integriteitstraject op te zetten waarbij uiteindelijk 361 collega’s zijn getraind op het gebied van integriteitsbewustzijn, daar ben ik echt trots op.”

"Maar ik ben ook heel trots op mijn werk voor het kernteam Oekraïne, waarbij de gemeente opvanglocaties heeft opgezet voor vluchtelingen uit dit oorlogsgebied. Ik doe daar het juridische stuk voor: denk aan advies over de huurovereenkomsten voor de opvanglocatie, maar ook over het plaatsen van speeltoestellen en welke aansprakelijkheid daar dan bij komt kijken.” Anne steekt voor dit project ook letterlijk de handen uit de mouwen. "Ik help bijvoorbeeld ook met het in elkaar zetten van IKEA-bedden en kasten. Het gevoel van maatschappelijke betrokkenheid en het kunnen bijdragen aan een betere stad motiveren mij om iedere dag met plezier naar het werk te komen.”

Anne waardeert het vertrouwen en de vrijheid die ze krijgt om haar werk in te richten zoals zij dat wil. "Ik kan mijn werktijden zelf indelen en ook thuiswerken, waardoor ik me flexibel kan opstellen. Dit vertrouwen en de vrijheid om mijn werk naar eigen inzicht te doen, geeft me de ruimte om met volle toewijding impact te maken voor de inwoners van Weert.”

chat Ik krijg het voor elkaar om maatschappelijke impact te creëren

Wil je onze vacatures ontvangen?

Registreer je dan!